ΕνημερώσειςΟ λιμένας της Αμβέρσας γίνεται η πρώτη μη-αεροπορική αρχή στον κόσμο που μπορεί να χορηγήσει τις εγκρίσεις για τα πετώντας UAV στον ελεγχόμενο εναέριο χώρο

01/04/20210
https://nextwaveacademy.gr/wp-content/uploads/2021/04/port-antwerp-bvlos.jpeg

Το λιμάνι της Αμβέρσας στην Αμβέρσα του Βελγίου ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την εφαρμογή του δικού του συστήματος μη επανδρωμένης διαχείρισης της κυκλοφορίας (UTM).

Τα μεγάλα νέα είναι ότι το σύστημα UTM θα επιβλέπεται από το λιμάνι και όχι από τη Βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

UTM είναι μια γενική φράση που αναφέρεται σε συστήματα που δημιουργήθηκαν για τη διαχείριση της κυκλοφορίας drone.

Στην περίπτωση του λιμένα της Αμβέρσας, το σύστημα UTM θα είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας UAV, καθώς και για τυχόν κινδύνους εδάφους “που σχετίζονται με δραστηριότητα υπερκείμενου εδάφους. Με άλλα λόγια, ο λιμένας θα έχει τον έλεγχο τόσο του αέρα όσο και του εδάφους, καθώς σχετίζονται με τις λειτουργίες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του λιμένα.

Σε γενικές γραμμές, η πτήση στον εναέριο χώρο του λιμένα απαιτεί άδεια από τη Βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς θεωρείται ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (δηλαδή ελεγχόμενος εναέριος χώρος).

Αλλά με την εφαρμογή του νέου συστήματος UTM, το λιμάνι της Αμβέρσας θα είναι σε θέση να χορηγήσει αυτές τις άδειες η ίδια, καθιστώντας την πρώτη μη αεροπορική αρχή στον κόσμο που είναι αυτό που, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ονομάζεται διαχειριστής γεωζώνης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

previous
Drone άνοιξε τρύπα σε αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u485347320/domains/nextwaveacademy.gr/public_html/wp-content/themes/squadrone/views/prev_next.php on line 36
next
Airpeak S1: Η Sony ανακοίνωσε και επίσημα το επαγγελματικό της drone
https://nextwaveacademy.gr/wp-content/uploads/2020/09/Academy-wide-640x390.png
EMAIL
Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00- 17:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αγίου Δημητρίου 41 

18546 Πειραιάς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 300 3175

Ελα στην παρέα μας με το email σου    Ποτέ spam απο εμάς, το υποσχόμαστε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή και δεν θα κοινοποιήσουμε ποτέ τα στοιχεία σας.

    Follow Us, Like Us

    Copyright © 2020 NextWave Hellas®