ΕνημερώσειςDrone άνοιξε τρύπα σε αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας

01/04/20210
https://nextwaveacademy.gr/wp-content/uploads/2021/04/Et3uChBWQAQw26J.jpg

Ένα αεροσκάφος υπέστη σημαντικές ζημιές και τυλίχθηκε για λίγο στις φλόγες μετά από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από αντάρτες Houthi στο Διεθνές Αεροδρόμιο Abha στη Σαουδική Αραβία.

 

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας έδειξε το τρίχρονο αεροπλάνο, το οποίο λειτουργούσε απο την  flyadeal, με μια μεγάλη τρύπα στην άτρακτο του, που προφανώς προκλήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η έκθεση ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι αντάρτες Houthi στην Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και είπαν ότι χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 

Τα κρατικά ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι κατέρριψαν αρκετά εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους τελευταίους μήνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, περίπου 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για να επιτεθούν στις κρατικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου της Σαουδικής Aramco στο Abqaiq και στο Khurais στην ανατολική Σαουδική Αραβία, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Το περιφερειακό αεροδρόμιο Abha απέχει περίπου 75 μίλια από τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

https://nextwaveacademy.gr/wp-content/uploads/2020/09/Academy-wide-640x390.png
EMAIL
Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00- 17:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αγίου Δημητρίου 41 

18546 Πειραιάς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 300 3175

Ελα στην παρέα μας με το email σου    Ποτέ spam απο εμάς, το υποσχόμαστε. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή και δεν θα κοινοποιήσουμε ποτέ τα στοιχεία σας.

    Follow Us, Like Us

    Copyright © 2020 NextWave Hellas®